skip to main |
skip to sidebar
Budinca din ficat de porc
Iti trebuie:
- 400 g ficat proaspat de porc
- 2 cepe
- 2-3 felii de paine
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 75 g unt
- 350 ml lapte
- 100 g smantana
- piper
- sare
- 2 linguri faina.
Pregatesti asa:
- Oparesti ficatul, il tai bucati si le pui la fiert in apa cu sare.
- Dupa ce a fiert, il treci prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si presata bine.
- Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in ulei si adaugi ficatul tocat.
- Potrivesti de sare si piper, le calesti pe toate cateva minute si dai compozitia deoparte.
- Pregatesti sosul: topesti untul, adaugi faina, o rumenesti putin si stingi cu lapte.
- Dupa ce sa ingrosat, dai sosul deoparte, il lasi sa se raceasca, apoi adaugi pe rand galbenusurile, smantana, compozitia de ficat si albusurile batute spuma.
- Potrivesti de sare si piper.
- Torni compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si dai budinca la cuptor, pentru 30-35 minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu