Budinca din ficat de porc

Iti trebuie:

  •  400 g ficat proaspat de porc
  • 2 cepe
  • 2-3 felii de paine
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 75 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 g smantana
  • piper
  • sare
  • 2 linguri faina.
Pregatesti asa:
  1. Oparesti ficatul, il tai bucati si le pui la fiert in apa cu sare.
  2. Dupa ce a fiert, il treci prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si presata bine.
  3. Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in ulei si adaugi ficatul tocat.
  4. Potrivesti de sare si piper, le calesti pe toate cateva minute si dai compozitia deoparte.
  5. Pregatesti  sosul: topesti untul, adaugi faina, o rumenesti putin si stingi cu lapte.
  6. Dupa ce sa ingrosat, dai sosul deoparte, il lasi sa se raceasca, apoi adaugi pe rand galbenusurile, smantana, compozitia de ficat si albusurile batute spuma.
  7. Potrivesti de sare si piper.
  8. Torni compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si dai budinca la cuptor, pentru 30-35 minute.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes