skip to main |
skip to sidebar
Budinca din taitei cu mac
Iti trebuie:
- 400-500 g taitei
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 100 g pesmet
Pentru umplutura iti trebuie:
- 200 g mac
- 150 g zahar
- 50 g pesmet
- 50 g stafide
- scortisoara
- coaja de lamaie
Pregatesti asa:
- Fierbi taiteii in apa clocotita cu sare si, cand sunt gata, ii speli cu apa rece si ii lasi in strecuratoare sa se scurga bine.
- Intre timp, freci galbenusurile cu 100 g zahar, dupa care adaugi taiteii, 70 g unt topit si amesteci bine.
- La urma, adaugi albusurile batute spuma si amesteci din nou putin, atat cat este nevoie pentru ca albusurile sa se incorporeze in compozitie.
- Intr-o tava unsa cu restul de unt (30 g) si presarata cu pesmet, torni jumatate din compozitia pregatita, apoi intinzi peste aceasta umplutura cu mac pe care o prepari in felul urmator: oparesti macul, il scurgi de apa, dupa care il freci intr-un castron pana devine ca o crema albicioasa.
- Adaugi putin pesmet alb, stafide, scortisoara, coaja de lamaie rasa si, la urma, zaharul sub forma de sirop gros fiert: 200 g zahar il amesteci cu 100 ml apa sau il pui la topit in lapte caldut, dupa care asezi restul de taitei, netezesti si dai budinca la cuptorul incins.
- Lasi sa se coaca timp de 25-30 de minute.
- Servesti budinca pudrata cu zahar vanilat sau cu sirop de fructe.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu