Budinca din taitei cu mac

Iti trebuie: 

  • 400-500 g taitei
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g pesmet
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g mac
  • 150 g zahar
  • 50 g pesmet
  • 50 g stafide 
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
Pregatesti asa: 
  1. Fierbi taiteii in apa clocotita cu sare si, cand sunt gata, ii speli cu apa rece si ii lasi in strecuratoare sa se scurga bine.
  2. Intre timp, freci galbenusurile cu 100 g zahar, dupa care adaugi taiteii, 70 g unt topit si amesteci bine.
  3. La urma, adaugi albusurile batute spuma si amesteci din nou putin, atat cat este nevoie pentru ca albusurile sa se incorporeze in compozitie.
  4. Intr-o tava unsa cu restul de unt (30 g) si presarata cu pesmet, torni jumatate din compozitia pregatita, apoi intinzi peste aceasta umplutura cu mac pe care o prepari in felul urmator: oparesti macul, il scurgi de apa, dupa care il freci intr-un castron pana devine ca o crema albicioasa.
  5. Adaugi putin pesmet alb, stafide, scortisoara, coaja de lamaie rasa si, la urma, zaharul sub forma de sirop gros fiert: 200 g zahar il amesteci cu 100 ml apa sau il pui la topit in lapte caldut, dupa care asezi restul de taitei, netezesti si dai budinca la cuptorul incins.
  6. Lasi sa se coaca timp de 25-30 de minute.
  7. Servesti budinca pudrata cu zahar vanilat sau cu sirop de fructe.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes