skip to main |
skip to sidebar
Granitta cu lamaie
Iti trebuie:
- 4 albusuri
- 2 cani de zahar
- 2 cani de apa
- 2 cani zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Pregatesti asa:
- Bati albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o spuma tare care nu se dezlipeste de fundul vasului.
- Faceti un sirop din apa si zahar, la foc potrivit, pana zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.
- Turnati siropul in fir subtire peste albusuri, batand mereu.
- Puneti treptat zeama de lamaie, batand in continuare.
- Amestecati compozitia pe un castron cu cuburi de gheata pentru a se raci complet.
- Dati la frigider pentru 3-4 ore.
- Puneti compozitia racita in aparatul de inghetata si lasati circa 30 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu