Granitta cu lamaie

Iti trebuie:

  • 4 albusuri
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 cani zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o spuma tare care nu se dezlipeste de fundul vasului.
  2. Faceti un sirop din apa si zahar, la foc potrivit, pana zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.
  3. Turnati siropul in fir subtire peste albusuri, batand mereu.
  4. Puneti treptat zeama de lamaie, batand in continuare.
  5. Amestecati compozitia pe un castron cu cuburi de gheata pentru a se raci complet.
  6. Dati la frigider pentru 3-4 ore.
  7. Puneti compozitia racita in aparatul de inghetata si lasati circa 30 minute.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes