Iti trebuie:
- 1 creier de vita
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 4 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri pesmet
- 1 pahar lapte
- 2 linguri patrunjel verde
- sare
- piper
- otet
- unt si pesmet pentru tapetat faina
- Creierul de vita se spala bine, se curata de pielite, apoi se fierbe in apa cu sare si putin otet.
- Se scurge bine, apoi se paseaza prin sita.
- Ceapa tocata marunt se caleste usor, apoi se amesteca cu creierul.
- Separat, se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu lapte si se fierbe pana se ingroasa.
- Sosul se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza creierul, galbenusurile, pe rand, pesmetul si patrunjelul verde tocat fin.
- Compozitia se omogenizeaza, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga albusurile batute spuma tare.
- Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu pesmet.
- Se coace in aburi (la cuptor) timp de o ora.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu