Sufle de fasole verde

Iti trebuie:

  • 500 g fasole verde
  • 100 g unt
  • o ceasca lapte
  • o lingura faina
  • 5 oua
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Pentru sos iti trebuie:
  • 50 g unt
  • o lingura faina
  • 350 - 400 ml lapte
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Fasolea verde fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge bine, apoi se toaca.
  2. Se topeste jumatate din unt, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga fasolea verde si se lasa pe foc mic, amestecand cu lingura sa nu se prinda de vas.
  3. Separat, se prepara un sos alb din unt, faina, lapte, sare, piper.
  4. Se fierbe 15 minute.
  5. Sosul se amesteca cu fasolea verde si cu cascavalul ras si se lasa sa se raceasca.
  6. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi albusurile batute spuma tare.
  7. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt, iar deasupra se presara cateva bucatele de unt.
  8. Se coace 30 de minute in cuptorul incins dinainte.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes