Sufleu de mazare

Iti trebuie:

  • 600 g mazare verde
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 499-500 ml lapte
  • 175 g cascaval ras
  • 4 oua
  • sare
  • o lingura marar
  • o lingurita de zahar
  • o lingura pesmet
Pregatesti asa:
  1. Mazarea se curata si se fierbe in apa clocotita cu sare, apoi se scurge bine si se inabusa cu o lingura de unt pana scade zeama.
  2. Intre timp se presara cu mararul fin tocat si cu o lingurita de zahar.
  3. Separat, se prepara un sos alb din restul de unt amestecat cu faina si stins cu lapte.
  4. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se incorporeaza 1/3 din cascavalul ras, 2/3 din mazare, si galbenusurile, pe rand.
  5. Compozitia se potriveste de sare, apoi se adauga albusurile batute spuma,
  6. Intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet se asaza restul de mazare, se presara cu 1/3 din cascavalul ras, peste care se toarna compozitia.
  7. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun cateva bucatele de unt proaspat.
  8. Forma se introduce in cuptorul incins, sa se coaca, circa 45 de minute.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes