skip to main |
skip to sidebar
Friptura de pui cu cartofi la cuptor
Iti trebuie:
- 1 pui de aproximativ 1 1/2 kg
- 700 g cartofi
- 100 ml ulei de masline
- 3 lamai
- 2 legaturi ceapa verde
- sare
- boia
- cimbru
- piper
Pregatesti asa:
- Intr-un castron mare, amesteci zeama unei lamai cu 50 ml ulei, putina sare si condimente dupa gust.
- Speli puiul, il pui in castron si il stropesti cu amestecul, apoi invelesti castronul cu folie si lasi puiul sa se fezandeze pana a doua zi.
- Decojesti si speli cartofii si ceapa.
- Tai cartofii si ceapa in sferturi.
- Asezi in tava puiul si il stropesti cu amestecul in care s-a macerat.
- Introduci in interiorul puiului o lamaie intepata din loc in loc cu furculita.
- De jur-imprejur pui legumele, presari sare si condimente dupa gust si le stropesti cu uleiul ramas.
- Introduci tava in cuptor pentru 1 ora, timp in care ai grija sa mai torni in tava apa, sa stropesti legumele si puiul cu sosul format si sa le intorci.
- Cu 10 minute inainte de a scoate puiul, il stropesti cu zeama lamaii ramase si presari totul cu boia.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu