Inimioare pufoase si aromate

Iti trebuie:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie de bere
  • 150 ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 400 ml ulei pentru prajit
  • 200 g zahar pudra aromat cu vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Freci drojdia cu putin lapte si doua linguri de faina, prepari o maia pe care o lasi sa dospeasca la loc cald.
  2. Amesteci restul laptelui incalzit impreuna cu zaharul, ouale, sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
  3. Adaugi apoi maiaua si faina.
  4. Framanti, adaugand treptat uleiul caldut, pana se obtine un aluat uniform si elastic.
  5. Lasi la dospit circa 25 de minute, la loc cald.
  6. Intinzi aluatul in foaie, decupezi diferite forme de gogosi, le lasi sa mai creasca 10-15 minute si apoi le prajesti in baie de ulei.
  7. Le scoti pe prosoape absorbante pentru a inlatura  excesul de grasime si le tavalesti prin zahar pudra aromat cu vanilie.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes